Etape in construirea construirea unei case si preturi orientative

Știu trei lucruri care cu siguranță ar face orice potențial cumpărător de teren pentru casă să semneze imediat actele de vânzare cumpărare: amplasarea terenului, utilitățile disponibile pe lotul respectiv și vecinătatea. Fiecare dintre acestea este extrem de importantă pentru oricine s-a documentat măcar o dată și știe care sunt pașii pe care urmează să ii facă mai departe pentru construirea casei. Și mai știu un lucru, foarte clar, anume că un teren într-un ansamblu rezidențial se va vinde întotdeauna mai repede, si prin prisma facilitatilor, si nu in ultimul rand a investiilor facut in ansamblu. La Ansamblul Liberatii, spre exemplu, toate loturile sunt măsurate și marcate de un cadastrist autorizat, există procese verbale de trasare, iar limitele sunt marcate cu țăruși de metal. Astfel, nu va exista niciun fel de problema la cumpărarea terenului sau ulterior, referitor la suprafața terenului și la o eventuală delimitare greșită a acestuia.

Utilități

Zona este prevăzută cu rețea privată de electricitate, funcțională, iar la fiecare lot există stâlp de curent trifazic. Mai mult decât atât, încă de la începutul lucrărilor de construcție pe un teren achiziționat se poate folosi curentul, cu contor pasant. Cât despre vecinătăți, e bine de știut că în zona sunt grădinițe, școli, locuri de joacă pentru copii, supermarketuri, farmacii, terase, baruri, hoteluri cu piscină, spălătorii auto, Tartasesti fiind una dintre comunele cu o infrastructură foarte bună.

Etape importante în construcția unei casei

Încă de când ai văzut terenul, te poți decide asupra poziționării casei, ideal este ca fațada să fie orientată astfel încât să primești lumina naturală în timpul zilei. O etapă primordială este planificarea din timp a proiectului în sine (proiectul se realizează de un arhitect), această etapă conține câteva subetape, care trebuiesc tratate cu atenție:

Actele necesare: nu se poate construi fără Certificatul de urbanism (acesta se eliberează de primărie, se pot impune anumite limite legate de inaltime sau suprafata), Avize (acestea pot fi diverse, de la salubrizare, electricitate pana la alte autorizatii care tin de mediu sau sanatate publica, sunt mentionate in Certificatul de urbanism avizele de care aveti nevoie), in cele din urma Autorizatia de constructie, care va fi emisa tot de primarie in baza Certificatul de urbanism, a avizelor si a proiectul de casa facut de arhitect.

Impreuna cu arhitectul se planifica fiecare incapere a spatiului, notandu-ti ideea ca nu are sens sa construiesti mai mult decat este necesar. Tot aici hotarasti si designul, si daca iti doresti o ‘’casa la roșu’’ sau o ‘’casa la cheie’’, ca mai apoi sa iti alegi firma de constructie.

In momentul in care au loc discutiile cu firma de constructie este bine sa iti setezi si bugetul, dar ia in calcul ca pot aparea si costuri nepravazute.

Pretul poate varia in functie de tipul de constructie, spre exemplu pentru o costructie din lemn la cheie, un pret orientativ ar fi de 450€/mp, pentru caramida puteti ajunge la 650€/mp pentru o constructie la cheie. In orice caz, pentru constructiile la rosu, preturile sunt undeva intre 250€/mp si 300mp, in functie de material ales, lemnul fiind la un pret mai avantajos. Ideal este sa alegeti materiale de calitate si sa verificati ca firma de constructie este supravegheata de un diriginte de santier.

Oferim servicii de proiectare si arhitectura, gasiti detalii pe Casa Tei /proiecte-casa/

Despre echipa noastră

Cine suntem?

Casa cu Tei Rezidențial este o companie de dezvoltare imobiliară, neavând statut de agenție imobiliară clasică care percepe comisioane. A fost lansată în anul 2006 de Ciprian Branișteanu, antreprenor și membru fondator.

Ce facem?

Activitatea noastră principală este dezvoltarea imobiliară, obiectivul nostru este acela de a-i ajuta pe cei care își doresc un lot de teren, fie pentru investiție, fie pentru construirea unei case, într-o zonă liniștită, dar în același timp cu acces ușor la toate facilitățile. Este o vorbă pe care o știm de la bunici sau de la cei vârstnici și înțelepți: ‘’Omul în viață dacă nu plantează un copac, nu construiește o casă și nu face un copil, e ca și cum nu ar fi existat’’, de aici a pornit și sloganul nostru: ‘’construiește o casă, plantează un copac’’.

Din 2006 și până în prezent am dezvoltat 10 ansambluri rezidențiale, unele finalizate complet, altele în curs de dezvoltare: Ansamblul Anton Pann, Ansamblul Unirii I, Ansamblul Unirii II, Ansamblul Drumul Poștei I, Ansamblul Drumul Poștei II, Ansamblul Casa cu Salcâmi, Ansamblul Casa cu Tei I, Ansamblul Casa cu Tei II, iar acum avem în plină dezvoltare două ansambluri: Ansamblul Libertății și Cartierul Soarelui. Ansamblurile sunt după Chitila, în Târtășești, la aproximativ 20 de minute de Piața Victoriei. Din dorința de a dezvolta ansambluri cât mai pline de verdeață, oferim câte trei tei cadou fiecărui proprietar și încurajăm plantarea pomilor, indiferent de soi.

Alte proiecte (Seoart, Contentwriting, Trei Bețivi Bar)

În paralel, am dezvoltat un serviciu de optimizare online prin articole cu link pe bloguri, o etapă importantă în procesul de Seo (search engine optimization), și un serviciu de content writing. În 2016 am deschis barul Trei Bețivi, și ne place să spunem că aici ne îmbătăm cu muzică, de unde și sloganul ‘’te îmbeți cu muzică’’, un bar cozy, născut din pasiunea pentru muzică și concerte. Găzduim tot felul de evenimente culturale, târguri, seri de vinyl, iar duminica seara dansăm în familie la seara de film. Ne bucurăm să susținem tinerii artiști, și să avem în jurul nostru o comunitate care împărtășește aceleași idei.

Echipa:

Ciprian Brănișteanu
Owner, Fondator

Ana Maria Ioniță
Managing Partner (Seo, Redactare, Social Media)
Eu sunt Ana și m-am alăturat proiectelor din online în anul 2012. Unele lucruri le-am învățat de la 0, ceea ce a însemnat o provocarea, care, cred că mi-a adus beneficii și m-a ajutat în dezvoltarea profesională. Întotdeauna mi-a plăcut să onorez comenzile la timp și în concordanță cu cerințele alocate pentru fiecare brief în parte, astfel am reușit să creez colaborări de lungă durată și să obțin feedback pozitiv din partea clienților. Din 2017 am început colaborarea cu Trei Bețivi bar, care a devenit unul dintre proiectele de suflet din care fac parte. Acum mă ocup și de partea de promovare online, în special partea de social media a proiectelor imobiliare în desfășurare. Altfel, îmi place mult să gătesc pentru cei dragi, să ascult muzică, să-mi umplu casa de flori, și uneori mă relaxez făcând yoga.

Tatiana Mihai
Contabil

Claudiu Pavel
Arhitect

Ovidiu Calin
Programator

Alexandru Dediu
Consilier Juridic

Iți mulțumim că ai avut răbdare să ne cunoști!

Biroul este la Piata Victoriei – Google Maps: Suntem aici